ďťż

Ulubiona potrawa

site
Internet to potęga « Obserwuję, myślę, piszę – serwis Goldenrose
Jakie macie swoje ulubione potrawy?


Najulubieńszej chyba nie mam... Nie jestem jakaś wymagająca równiez. Pierogi ruskie? Hm...
Gołąbki z ziemniakami.

Pierogi ruskie

otwieramy klub milosnikow pierogow ruskich ktorych w Rosji nie znaja?

oprocz tego uwielbiam fasolke po bretonsku ;]


naleśniki z serkiem białym z wanilią
i pierogi, ale z truskawkami i śmietanką
Pierogi ruskie, gołąbki też lubiem...
Placki ziemniaczane itd.

Jak widać chyba nie mam zbyt wysublimowanego podniebienia
ryż z warzywami

ryż z warzywami
Popieram. Bardzo smaczne. Warzywka najlepiej robić na parze.

ryż z warzywami
Hyhyhy to tak jak naleśniki z ryżem

1. zagotuj worek ryżu
2. zmiksuj jajko, mleko, wodę i mąkę i usmaż naleśnika
3. dodaj wędlinę, paprykę, chili, pieczarki i ser
4. zawiń naleśnik w rulon
5. wyrzuć ryż w woreczku do śmieci, nie będzie ci potrzebny
Pierogi ruskie - moje ulubione:)
ja ostatnio schab pieczony ze śliwkami polubiłam
Wszelkie odmiany pieczonych mięs z surówkami.
Ryż + cycek z kury + sos =
Makaron z tuńczykiem, pizza i placki ziemniaczane

Makaron z tuńczykiem
Możesz powiedzieć jak to przygotowujesz? Coś pewnie jeszcze dodajesz

Ryż + cycek z kury + sos =
Kup sobie w sklepie na przyprawach "Marynate staropolska" Kamis lub Przyprawa "Gyros"("do Gyrosa"). Pare godzin przed obiadem(minimum 2h) przygotuj piersi, nożem ją trochę "podziub" żeby miała niewielkie dziurki na całości. Do pojemniczka lub miseczki wlej odrobinę oliwy i wsyp do niej którąś z tych przypraw(w zależności od ilości piersi, ale tak minimum z 3-4 łyżeczki), zamieszaj. Wrzuć tam piersi i poobracaj i ponacieraj tą marynatą z oliwy i przypraw. Zamknij pojemnik i do lodówki na kilka godzin. A później możesz upiec, smażyć jak już tam lubisz.

Smacznego
Tiesti, słyszałem już o tej przyprawie, ale jakoś nigdy nie pamiętam o tym w sklepie, a w moim osiedlowym sklepiku jej nie ma. Poza tym jakbym ją przygotowywał to pewnie i tak pokroiłbym mięso w kosteczki Mam nadzieję, że za jakiś czas wypróbuję.

Poza tym jakbym ją przygotowywał to pewnie i tak pokroiłbym mięso w kosteczki
Możesz nawet pokroić przed włożeniem do marynaty jak lubisz, będzie lepiej przyprawione.
a ja lubię wszelkiego rodzaju kasze dzisiaj np sobie zrobiłam kasze jaglaną z sosem śliwkowym pyszny obiadek wyszedł. Gotuje się kaszę na sypko (ok 40 dag), w międzyczasie śliwki suszone(ok 25dag) moczy się w małej ilości wody z cukrem(ile kto woli cukru ) później się je kroi i wrzuca do tej samej wody,gotuje parę minut..zagęszcza śmietaną i dodaje cukru waniliowego i cynamonu pycha wychodzi !

ps. dodam tylko ,że ja sama tego wszystkiego nie zjadłam oczywiście
Matanoia, coś mi się to mało wydaję. Tym bardziej, że to ma być obiad
A ja lubię pierogi ruskie

A ja lubię pierogi ruskie

o boże, wczoraj lepiłam cały dzień, aż mi się ich jeść odechciało... więc poszły do zamrożenia...

Matanoia, coś mi się to mało wydaję. Tym bardziej, że to ma być obiad biorąc pod uwagę to, że ja prawie nie jadam mięsa dla mnie to był obiad ..
ja kaszy nienawidzę, za to mięsko w każdej postaci jest moje ulubione, białe i ciemne, pieczone, grillowane, surowe też pyszne, najlepiej żeby było krwiste.
Tak w ogóle to jestem wszystkożerna raczej...

ja kaszy nienawidzę, za to mięsko w każdej postaci jest moje ulubione, białe i ciemne, pieczone, grillowane, surowe też pyszne, najlepiej żeby było krwiste.
Tak w ogóle to jestem wszystkożerna raczej...


a ja mam właśnie odwrotnie ;-) uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze, mięso oczywiście też, ale niestety nie przepadam za surowym/krwistym...
lubię wszelkiego rodzaju makarony i ogólnie włoską kuchnię lubię kolorowe warzywka na talerzu i staram się tego trzymać... i w ogóle lubię różnorodność, więc staram się robić różne rzeczy, oczywiście zgodnie ze swoim wolnym czasem... więc czasem odkrywam przepisy "na szybko", a czasem poświęcam trochę więcej czasu i dopieszczam swe potrawy :>
oj, makarony tez uwielbiam, ale sosy do nich tylko robione osobiście. Nie przepadam za słoikami...

Nie przepadam za słoikami... Ehem tak szkło niemiłosiernie wchodzi w zęby heheh
Zdecydowanie potrawy z mięsem (ale pierogi obowiązkowo ruskie)
Ostatnio tak za mną chodzą jakoś fajnie zrobione żeberka mniam
BigZestaw na szybko w Macu
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • reszka.htw.pl
  • All right reserved.
    © Internet to potęga ÂŤ Obserwuję, myślę, piszę – serwis Goldenrose