Pieczywo - ale jakie?

site
Internet to potęga « Obserwuję, myślę, piszę – serwis Goldenrose
Jakie jadacie na co dzień pieczywo? Jasne, ciemne, razowe... ?


Zwykły chlebu¶
Niby pełnoziarniste/ciemna czy jeszcze jakie¶ inne podobno zdrowsze....
Ale dla mnie wazny jest smak! I uwielbiem taki swizusi chlebu¶... Chrupi±cy taki... Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Suche pieczywo Wasa, albo ciemne, pelnoziarniste. (:
Tylko suche i pełnoziarniste- super sprawa i dore dla zdrowia


z pewnego zrodla wiem ze razowe to smieci sa ;p ja jadam zwykly chleb, jak brat upiecze to orkiszowy ze sliwka ;p

z pewnego zrodla wiem ze razowe to smieci sa ;p ja jadam zwykly chleb, jak brat upiecze to orkiszowy ze sliwka ;p

W jakim sensie to ma być ¶mieciowe pieczywo?-mieli sie całe ziarna i używa do wyrobu całe wcze¶niej oczyszczone ziarna- st±d większa zawarto¶ć witamin z grupy B i rzecz jasna błonnika

jak brat upiecze to orkiszowy ze sliwka ;p

nigdy nie jadłam...
popro¶ brata niech zrobi, a potem podziel się posiłkiem ;p
Co to jest wła¶ciwie to pieczywo orkiszowe bo już dużo o nim słyszałam.
Orkisz to taki specjalny rodzaj pszenicy, o wła¶ciwo¶ciach leczniczych,a poza tym ¶wietnie smakuje
no jak braciak upiecze to zrobi sie mini zlot ;] chleb orkiszowy to wlasnie w starozytnosci byl podstawa domowego jedzenia.
Wygl±da to tak:



Hmm wydaje mi się, że jadłem co¶ takiego...
Ale czy to aby na pewno to było
codziennie jadam chlebik baltonowski i jak mam okazje to kupuje kajzerki w auchanie
Rzadko jem chleb a jak już muszę to tylko ciemny wieloziarnisty.
Też jem rzadko chlebek, ale lubie ciemne bułeczki ze słonecznikiem
najczę¶ciej to zwykły chleb, taki jakich jest najwięcej w sklepie. jeżeli nie ma chleba, to jakie¶ bułki (tak samo normalne).

Też jem rzadko chlebek, ale lubie ciemne bułeczki ze słonecznikiem
Aaa chyba wiem... Takie stosunkowo słodkie bułki?
Kiedy¶ zajadali¶my się nimi ze znajomymi
ja jem pieczony przez siebie.. bo wiem co w nim jest.. a jak zobaczylem w sklepie 'zdrowy' chleb orkiszowy z pestka dyni to myslalem ze padne na zawal.. w nim wiecej bylo chemi niz chleba.. :/
normalnie g±bka..

dlatego polecam pieczony przez siebie zdrowo i tanio ^^
Zależy na jakie pieczywo mam ochotę biały chleb, czasem czarny, bułki itp itd
ale najlepiej lubię bułki z makiem

dlatego polecam pieczony przez siebie zdrowo i tanio
gdybym potrafiła to był pewnie i upiekła
ja w sumie jem każdy chleb jako¶ nie mam ulubionego jedynie czego nie lubie to drożdżówek...

gdybym potrafiła to był pewnie i upiekła
nie taki diabel straszny jak go maluja.. jedynie co ciezko to skladniki zdobyc a samo upieczenie jest bardzo proste
Od pewnego czasu staram się je¶ć jedynie chleb z m±ki żytniej (nie z dodatkiem m±ki żytniej, a tylko z niej - bez pszennej). Do tego czasami jakie¶ bułki również z tej lepszej m±ki, a to wszystko ze względu na dietę. Jeżeli już skończy mi się pieczywo w domu i muszę i¶ć do mojego osiedlowego sklepiku, w którym zazwyczaj jest jedynie pieczywo z m±ki pszennej to od czasu do czasu zjem i ten "biały" chlebek.

Od pewnego czasu staram się je¶ć jedynie chleb z m±ki żytniej (nie z dodatkiem m±ki żytniej, a tylko z niej - bez pszennej). Do tego czasami jakie¶ bułki również z tej lepszej m±ki, a to wszystko ze względu na dietę. Jeżeli już skończy mi się pieczywo w domu i muszę i¶ć do mojego osiedlowego sklepiku, w którym zazwyczaj jest jedynie pieczywo z m±ki pszennej to od czasu do czasu zjem i ten "biały" chlebek.
ja nie wiem czy czasem takie chlrbki z żytniej nie maja jakiejs zawartosci m±ki pszennej.. nawet w tym co ja robie jest troche pszennej ale nie marudze bo chleb czorny jak noc

ja nie wiem czy czasem takie chlrbki z żytniej nie maja jakiejs zawartosci m±ki pszennej.. nawet w tym co ja robie jest troche pszennej ale nie marudze bo chleb czorny jak noc
Głowy sobie nie dam uci±ć, bo przecież ja chleba nie piekę, ale skoro w składzie jest wymieniona jedynie m±ka żytnia i jakie¶ inne dodatki, a o m±ce pszennej nie jest nic wspomniane to w to wierzę i tym się sugeruję.
ja ogólnie lubię ciemne pieczywko i tak naprawdę za każdym razem kupuję co¶ innego, nowego uwielbiam wszelkie ziarna - więc na to zwracam szczególn± uwagę
ja lubię bułki serowe ale ciemne pieczywo tez dobre...

kuncioo skoro umiesz piec chleb to na zlocik przyniesiesz mam nadzieję?
dlaczego tylko ja zapominam się zalogować ?!

kuncioo skoro umiesz piec chleb to na zlocik przyniesiesz mam nadzieję?
hmmm zastanowie sie ^^ szkoda mi was troche wszystkich potruć ^^
bo moje wynalazki kulinarne wytrzymuja nie liczni

ja jem pieczony przez siebie..
Zapodaj swój przepis. O ile to nie tajemnica kuchenna.

Zapodaj swój przepis. O ile to nie tajemnica kuchenna.
przepisów mam kilka na różne chleby
najbardziej ciekawy wydaje mi sie ten:
- 1 szklanka otr±b żytnich
- 250 g m±ki żytniej pełnoziarnistej 2000
- 500 g m±ki pszennej chlebowej 850
- 250 g m±ki żytniej 720
- 30 g suchego zakwasu żytniego
- 3 łyżeczki drożdży
- 2 łyżeczki soli
- do otr±b 350 ml wrz±tku
- 700 ml wody o temperaturze pokojowej
- 2 łyżeczki melasy lub słodu

jest to chleb troche mieszany.. ale smaczny.. ja pieke 4 na raz bo tak mi wychodzi z m±ki

mam jeszcze 100% żytni ale jego nie robilem bo sie boje ze zepsuje hehehe
szkoda ,że mam zepsuty piekarnik ,bo przepis ciekawy i jak tak zachwalasz to chętnie bym upiekła...ehh
jak zakończe sesje to zobaczymy co to wyjdzie z tego przepisu
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • reszka.htw.pl
  • All right reserved.
    © Internet to potÄ™ga ÂŤ ObserwujÄ™, myĹ›lÄ™, piszÄ™ – serwis Goldenrose